Skip to content

Sikkerhedsorientering til alle danskere i Etiopien grundet uroligheder i Oromia regionen

17.12.2015  14:42
Uroligheder og demonstrationer i Oromia regionen har ført til ændring i udenrigsministeriets rejsevejledning for Etiopien 

Kære alle danskere i Etiopien

I de seneste uger har der været flere voldelige demonstrationer i Oromia-regionen i Etiopien. Vi vil derfor gerne opfordre til forsigtighed og stor agtpågivenhed, hvis I rejser rundt i Oromia. Situationen er uforudsigelig og kan ændre sig med kort varsel. I kan holde jer orienteret lokalt og gennem Udenrigsministeriets rejsevejledning på http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/etiopien/. Rejsevejledningen er netop opdateret med oplysning om demonstrationerne og opfordrer fortsat til at udvise forsigtighed på offentlige steder, herunder markedspladser og lignende, samt undgå steder hvor mange mennesker samles.

Hvis I er i Addis henover julen, er I velkomne til at komme forbi ambassaden på tirsdag den 22. december 2015 kl. 10.00 til en statussnak om sikkerhedssituationen. I kan tilmelde jer på e-mail (addamb@um.dk) senest samme dag kl. 9.00.

Har I spørgsmål eller brug for at komme i kontakt med ambassaden, kan I kontakte ambassaden direkte på +251 911 255 587. I kan også henvende jer til Udenrigsministeriets døgnbemandede Center for Borgerservice (24/7 – centret) på telefonnummer + 45 33 92 11 12. Ambassaden vil også opfordre jer til jævnligt at opdatere oplysninger om ophold i Etiopien, herunder også framelde jer Danskerlisten, hvis I ikke længere er i Etiopien.

Mange julehilsner
Ambassaden i Addis Ababa