Skip to content

Coronavirus/COVID-19 Etiopien

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Etiopien.

Senest opdateret 02.11.2022 kl. 12:28 lokal tid

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Fra den 28. oktober 2022 er alle indrejserestriktioner til Etiopien i forbindelse med COVID-19 ophævet. Det er dermed ikke nødvendigt at fremvise bevis for COVID-19 vaccination eller testresultat ved indrejse.

Indrejse for personer, som er smittet med COVID-19 er ikke tilladt. Personer med symptomer har også pligt til at bære mundbind, lade sig teste, og bør følge de lokale myndigheders anbefalinger angående hjemmeisolation, hvis de tester positivt.


Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Etiopien har ikke taget stilling til gyldigheden af det danske coronapas.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Der er ikke krav om karantæne eller test ved indrejse.

Interne rejserestriktioner

Det er muligt at rejse indenrigs i Etiopien. 

Transitmuligheder

Det er muligt at rejse i transit gennem Etiopien. Indrejseregler om vaccination, test mv. nævnt ovenfor gælder ikke for transitpassagerer, medmindre du forlader lufthavnen eller et transithotel, som dit luftfartsselskab har anvist.

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser

Læs om rejseregler og lokale restriktioner nedenfor. 

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

For erhvervsrejsende til Etiopien gælder samme regler, som for andre indrejsende ift. restriktioner forbundet med coronavirus/COVID-19. Se mere nedenfor under Rejserestriktioner.

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder. 

Udgangsforbud

Der er ikke indført udgangsforbud i Etiopien.

Forsamlingsforbud

Der er ikke indført forsamlingsforbud i Etiopien.

Der er krav om at bære maske i diverse institutioner, sundhedsfaciliteter, offentlig transport eller ved deltagelse i møder.

Vi opfordrer til at følge de lokale medier for eventuelle opdateringer. Er du i tvivl eller har spørgsmål til ovenstående eller andre restriktioner, kan du kontakte den danske ambassade i Addis Ababa.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Ved symptomer på COVID-19 har du ifølge de etiopiske myndigheder pligt til at bære en maske og tage en coronatest. I tilfælde af en positiv test skal du selvisolere, enten hjemme eller på et sundhedsfacilitet afhængig af sygdommens alvorlighed. Du må først bryde isolationen når du er erklæret rask af en fagperson. Hvis du har brug for assistance kan du ringe til fx Nordic Medical Centre på 8901 eller 09 29 10 56 53. 

Du kan kontakte de etiopiske sundhedsmyndigheder (EPHI) på deres hotline 8335 eller 952. 

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler. 

Udrejse af Etiopien

Det er fortsat muligt at rejse med fly fra Etiopien mod Danmark. Rejser du ud fra Etiopien skal du følge samme indrejseregler som rejsende til Etiopien. Det betyder, at du skal fremvise en negativ PCR test i digital form. Se mere under fanen Rejserestriktioner ovenfor.

Alle udrejsende fra Bole International Airport temperatur-screenes før udrejse. 

Indrejse i Danmark

På coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål kan besvares på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål kan besvares på coronasmitte.dk.

Mere information

Information fra de etiopiske myndigheder, kan du finde her:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på coronasmitte.dk.

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Etiopien.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Addis Ababa på +251 (0) 9 11 25 55 87 eller [email protected]

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Etiopien, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

 

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.

GRATIS RÅD TIL ERHVERVSREJSENDE

Hjælp til erhvervsrejsende (thetradecouncil.dk)

yderligere information

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.