Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Sudan, Sydsudan og Djibouti

Senest opdateret 03-08-2020 15:00
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Djibouti

Indrejse- og udrejserestriktioner 
Alle internationale flyvninger er ophørt fra den 18. marts. Der er kommet udmeldinger om, at luftrummet vil genåbne som normalt fra 1. september.

Andre restriktioner
Pr. 24. marts er der indført lock-down i Djibouti, hvilket medfører nedlukning af offentlige og private institutioner med undtagelser såsom sundhedssektoren. Havnen i Djibouti er kun åben for de mest nødvendige aktiviteter.    
 
Kontakt
Danskere i Djibouti, der har brug for konsulær assistance, bedes kontakte ambassaden i Addis Ababa på telefon +251 (0) 9 11 25 55 87 eller via e-mail på addamb@um.dk. Myndighederne har oprettet et hotline nummer til dig, som har symptomer eller spørgsmål: 1517.

Sudan

Indrejse- og udrejserestriktioner 
Sudan har erklæret national undtagelsestilstand grundet Coronavirus/COVID-19. Alle grænser, havne og lufthavne er lukkede, og al international lufttrafik er ophørt med få undtagelser. Fra midten af juli har lufthavnen i Khartoum åbnet op for flyvninger til/fra Egypten, Tyrkiet og De Forenede Arabiske Emirater. Vi opfordrer til at kontakte dit rejsebureau, hvis du har billet og/eller mangler information om rejser. Følgende slags flyvninger er desuden fortsat tilladte: 1. cargo-flyvninger, 2. humanitære flyvninger, 3. ture for firmaer, der arbejder ved olie-felter, og 4. evakueringsfly for udenlandske statsborgere.

Andre restriktioner
Der er udgangsforbud i Sudan mellem kl. 18 og kl. 6. Vi opfordrer til at undersøge reglerne for udgangsforbud og betingelser i den del af Sudan, du befinder dig i, samt følge dem nøje, da reglerne kan variere fra stat til stat. Alle skoler, børnehaver og universiteter er lukket, og alle større forsamlinger er suspenderet. Der har siden 18. april været lockdown i Khartoum State med dertilhørende udgangsforbud. Det medfører bl.a., at man kun må bevæge sig ud mellem kl. 6 om morgenen og kl. 17 om eftermiddagen hver dag, og kun hvis udgang er nødvendig. Under udgangsforbuddet er broerne over Nilen lukkede. Fra den 8. juli er man i Khartoum State begyndt at åbne op for, at visse offentlige kontorer samt private forretninger kan møde på arbejde igen. Hospitaler, apoteker og sikkerhedsinstitutioner er fortsat operationelle, og forretninger såsom supermarkeder og bagerier er fortsat åbne. Vi opfordrer til, at man følger de lokale medier nøje, og man kan kontakte den danske ambassade i Etiopien i tilfælde af spørgsmål eller lignende.    
 
Kontakt
Danskere i Sudan, der har brug for konsulær assistance, bedes kontakte ambassaden i Addis Ababa på telefon +251 (0) 9 11 25 55 87 eller via e-mail på addamb@um.dk.

Sydsudan

Indrejse- og udrejserestriktioner
Lufthavne i Sydsudan er genåbnet den 12. maj, og landets luftrum nu igen er åbent for indenrigs-, regionale og internationale flyvninger, omend der ikke er faste rutefly. Sydsudan har suspenderet udstedelse af visa på deres ambassader rundt om i verden. Ved indrejse skal der fremvises en negativ Covid-19 test udstedt senest 48 timer før afrejse til Sydsudan.

Andre restriktioner
Sydsudan har suspenderet alle offentlige forsamlinger og møder på ubestemt tid. Der er indført udgangsforbud mellem kl. 22 og kl. 6 gældende fra den 8. maj. Den 7. maj blev det af Præsidenten i Sydsudan besluttet, at barer og restauranter vil genåbne i de timer, hvor der ikke er udgangsforbud. Der skal fortsat holdes afstand til andre mennesker. Forretninger vil også genåbne, men der må maksimum være fem personer i butikken samtidig, og der skal holdes afstand til andre. Det er atter tilladt at benytte Boda Boda og Rickshaws for hhv. én og to passagerer ad gangen. Både chauffør og passagerer skal bære maske.     
 
Kontakt
Danskere i Sydsudan, der har brug for konsulær assistance, bedes kontakte ambassaden i Addis Ababa på telefon +251 (0) 9 11 25 55 87 eller via e-mail på addamb@um.dk.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.